Info Panel
U bent hier:   Home  /  Studio Claerhout vandaag

Studio Claerhout vandaag

Naast zijn deeltijdse functie als fotograaf, neemt zoon Pieter Claerhout vanaf 1981 de specifieke publicitaire afdeling voor zijn rekening. Met Claerhout n.v. richt hij een erkend reclame- en adviesbureau op.

Eric, Jan en Pieter Claerhout richten dan weer samen Studio Claerhout n.v. op, vanaf 1990 de nieuwe bedrijfsvorm voor de afdeling fotografie. Het studiowerk komt zo grotendeels ten dienste van het reclamebureau te staan.

Vers bloed
Het werkvolume van Studio Claerhout stijgt gestaag en in 1993 vervoegt Ignace Maenhaut van Lemberge het fotografische team.

Na het behalen van een kandidaatsdiploma aan de Industriële Hogeschool Gent kiest Ignace resoluut voor zijn passie en studeert fotografie aan het Narafi van Brussel. Hij loopt stage bij Studio Claerhout n.v. en start in 1993 als assistent van Eric Claerhout.

Vandaag is hij verantwoordelijk voor de afdeling beeld en het fotografische team, pendelend tussen de studio en de meest uiteenlopende locaties.

Daarnaast tekent hij eveneens voor de fotografie van een aantal publicaties van het Communicatiehuis: ‘Tinnenpot – waar bijna alles kan’, ‘Geboeid door Passie’, ‘History in Flowers/Flowers in History’ en ‘Guy Timmerman – In harmonie en andere ongerijmdheden’.

Communicatiehuis
Enthousiaste plannen leiden in 1997 onder de bezielende leiding van Pieter tot de realisatie van een nieuw Communicatiehuis aan de Sint-Denijslaan 485 in Gent, op een boogscheut van het ouderlijke huis. Integratie van Studio Claerhout nv – business unit voor fotografie in het Claerhout nv Communicatiehuis. De geïntegreerde fotostudio op basis van flitsverlichting meet 30 x 15 m (opnameplateau van 350 m2), heeft een ‘infini’ van 22 m en een bruikbare hoogte van 6,5 m.

Het complex omvat polyvalente kantoor- en studioruimte. Naast het reclame- en adviesbureau en de Studio biedt het plaats aan verschillende business units voor de ontwikkeling van online en offline publicaties, social media campagnes, signalisatieopdrachten en strategische events.

Een studio van formaat
Dankzij de doordachte infrastructuur en de efficiënte apparatuur kan Studio Claerhout een brede waaier aan opdrachten aan: food, fashion, product- en peoplefotografie.

Door de grote inrijpoorten rijden auto’s en zelfs grote landbouwmachines – zoals maaidorsers – binnen. Heel wat industriële klanten vinden hun weg naar Studio Claerhout. Sinds 1895.

 

Bekijk het werk van Studio Claerhout tot 2002